Colette Markus

PARTERAPI - PERSONALEUDVIKLING - COACHING - TERAPI


Mexico

Traume- stressbehandling

I Mexico har jeg sammen med Susanne Andrés og Ole Ry afholdt workshops siden 2012 for folk, som ønsker at lære TRE metoden til eget brug, eller som skal bruge det professionelt. Samtidig har vi friviiligt lavet workshops for udsatte grupper, som har brug for metoden,f.eks. gadebørn eller behandlere, som arbejder i traumefyldte miljøer, og dermed selv risikerer at blive sekundært traumatiseret.

Rigtig mange mennesker i Mexico er dybt traumatiserede pga. trafficing, vold og overgreb fra såvel  regering, paramilitære grupper og narkobanditter.

I Cuernavaca og San Christobal har vi gennemført en del træningsgrupper. Målet var, at de efterhånden selv lokalt kunne overtage udbredelsen af TRE-metoden. I februar 2015 fik vi certificeret de første TRE udbydere og i 2020 har vi uddannet vores første TRE træner. Det betyder, at de nu er helt selvkørende i Mexico og kan udbrede metoden til det store land. Vi holder kontakten og superviserer stadig over zoom, og kommer vores vej forbi, assisterer vi gerne i træningen :-). En sidegevinst er, at vi sparer klimaet for vores mange rejser. 

 

Gadebørn

Som i så mange andre lande, er der i Mexico rigtig mange børn, som lever på gaden.

Vi har afholdt flere workshops for gadebørn i Oaxaca, arrangeret af Gabriel, som selv er tidligere gadebarn. Dengang blev han "reddet"  af en maestro, som tog sig af en gruppe gadebørn og åbnede et hus for dem med forskellige aktiviteter. Bl.a. kom nogle af gadebørnene (bl.a. Gabriel)   sidst i 90'ernetil Danmark i forbindelse med et Latinamerika projekt. I den forbindelse lavede de et teaterstykke, som de også har spillet på gaden i Mexico. Stykket handler om deres liv på gaden - hvordan de skaffer penge til livets ophold og sniffer for at holde livet ud. Stykket kan ses her:http://youtu.be/dOB4aaYMO8Y#t=6m20

I dag lever Gabriel et godt liv - om end med meget sparsom økonomi - hvor han bl.a. underviser i karate. Han er  over 30 år, og sammen med en psykologistuderende  kollega Rosalinda, vil de på tilsvarende vis hjælpe gadebørn. Her vil de bl.a. undervise dem i TRE, som er et godt redskab til at hjælpe børnene  af med det alarmberedskab, som kroppen konstant er i, når man altid er i fare for at blive fjernet og måske udryddet af politiet.

Derfor har vi givet Gabriel og Rosalinda uddannelsen, så de løbende kan lære børnene øvelserne og holde dem i gang, i stedet for at skulle vente på, at nogen kommer rejsende langsvejsfra.

I første omgang skal de finde et hus at være i, for politiet har tilsyneladende et projekt i gang:  ”rydde op for gadebørn i bybilledet”. 

Se flere fotos              


 

 

TRE UDDANNELSE

(Traume/stress behandling)

Start 30. august - 1. september 2024

______________________

TRE introkurser

4. marts med opfølgning 11. marts 2024

10. juni med opfølgning 18. juni 2024

14. oktober med opfølgning 21. oktober 2024

Colette Markus / Overgade 14, 2.th. / 5000 Odense C / tlf: 2126 5257 / e-mail: colette@markus.dk