Colette Markus

PARTERAPI - PERSONALEUDVIKLING - COACHING - TERAPI


Colette Markus MPF

Individuel- og parterapi - Coaching - Traume/stressbehandling

 

Som psykoterapeut og coach er mit mål at støtte og hjælpe personer, enkeltvis eller i gruppe, der gerne vil udvikle sig, forandre sig eller har brug for at kunne tackle konkrete problemstillinger - på en ny måde.

Mit grundlæggende menneskesyn er, at vi dybest set alle har ansvar for vores eget liv. Vi har ressourcer til at skabe forandring i os selv og i vores forhold til andre mennesker. Det gælder også, når vi befinder os i svære situationer – eller i kritiske perioder.

Men de fleste af os vil have brug for en hjælpende hånd til at tage ansvaret og få fat i ressourcerne. Eller som jeg også kalder det - vi har brug for en katalysator.

 

 Min rolle

Jeg ser mig selv som en katalysator - én der igangsætter en proces, uden selv at blive opslugt af processen. 

Jeg tilbyder ikke færdige løsninger på problemer. Ved at stille de relevante spørgsmål hjælper jeg den enkelte til at finde egne svar og lave konkrete handlestrategier.

Forholdet til den person jeg arbejder sammen med er vigtigt. Uanset om jeg virker som coach, supervisor, procesleder i en gruppe eller terapeut, lægger jeg vægt på god kontakt og gensidig tillid, os i mellem. Det er en forudsætning for, at det kan fungere.

 

Arbejdsmetode


I terapeutiske forløb fokuseres der på at finde årsagerne til det, som er problematisk eller besværligt. Man går i dybden for at skabe klarhed og indsigt. Ofte vil det være nødvendigt at gå tilbage i livet og ’reparere gamle skader’ ved at få kontakt til følelser og oplevelser, som de var engang. Derefter arbejder jeg fremadrettet sammen med klienten, vi fokuserer på handlemuligheder og på at finde nye veje til løsninger på problemerne.

I parterapi arbejder vi på at bryde fastlåste mønstre og skabe en bedre kommunikation. Derved får vi  et bedre og mere reelt udgangspunkt til at afklare forholdet og finde frem til, hvad den enkelte ønsker af parforholdet og hvilken vej forholdet skal bevæge sig. 

I traume- stressbehandling lader vi kroppen tale. Ved hjælp af fysiske øvelser løsner vi den overopspændte muskulatur og beroliger nervesystemet, som arbejder på højtryk. Jeg arbejder med TRE (Trauma and stress Releasing Exercises) metoden, som består af fysiske øvelser og kombinerer den ofte med samtaler.  

coaching arbejdes der målrettet og fremadrettet med fokus på situationen her og nu og den nære fremtid. Fokus lægges på den enkeltes potentiale og muligheder for at udvikle sig og på hvilke mål, man ønsker at nå. I coaching kigger jeg mere efter handlemuligheder end årsager - og spørger oftere hvordan, end hvorfor!

Konsultation efter aftale:
Overgade 14, 2.th.
5000 Odense C
tlf: 21 26 52 57
e-mail: colette@markus.dk

Velkomstbrev

Persondatapolitik

Jeg er medlem af psykoterapeutforeningen og følger foreningens faglige krav og etiske regler. 


 

 

TRE UDDANNELSE

(Traume/stress behandling)

Start 30. august - 1. september 2024

______________________

TRE introkurser

4. marts med opfølgning 11. marts 2024

10. juni med opfølgning 18. juni 2024

14. oktober med opfølgning 21. oktober 2024

Colette Markus / Overgade 14, 2.th. / 5000 Odense C / tlf: 2126 5257 / e-mail: colette@markus.dk