Colette Markus

PARTERAPI - PERSONALEUDVIKLING - COACHING - TERAPI


Colette Markus MPF

Parterapi - Personaleudvikling - Coaching - Terapi - Traume/stressbehandling

 

Som psykoterapeut og coach er mit mål at støtte og hjælpe personer, enkeltvis eller i gruppe, der gerne vil udvikle sig, forandre sig eller har brug for at kunne tackle konkrete problemstillinger - på en ny måde.

Mit grundlæggende menneskesyn er, at vi dybest set alle har ansvar for vores eget liv. Vi har ressourcer til at skabe forandring i os selv og i vores forhold til andre mennesker. Det gælder også, når vi befinder os i svære situationer – eller i kritiske perioder.

Men de fleste af os vil have brug for en hjælpende hånd til at tage ansvaret og få fat i ressourcerne. Eller som jeg også kalder det - vi har brug for en katalysator.

 

 Min rolle

Katalysatoren er for mig et billede på mit arbejde
. En katalysator igangsætter en proces, uden selv at blive opslugt af processen. På samme måde opfatter jeg min rolle.

Jeg tilbyder ikke færdige løsninger på problemer. Ved at stille de relevante spørgsmål hjælper jeg den enkelte til at finde egne svar og lave konkrete handlestrategier.

Forholdet til den person jeg arbejder sammen med er vigtigt. Uanset om jeg virker som coach, supervisor, procesleder i en gruppe eller terapeut, lægger jeg vægt på god kontakt og gensidig tillid, os i mellem. Det er en forudsætning for, at det kan fungere.

 

Arbejdsmetode

I coaching arbejdes der målrettet og fremadrettet med fokus på situationen her og nu og den nære fremtid. Fokus lægges på den enkeltes potientiale og muligheder for at udvikle sig og på hvilke mål, man ønsker at nå. I coaching kigger jeg mere efter handlemuligheder end årsager - og spørger oftere hvordan, end hvorfor!

I terapeutiske forløb fokuseres der på at finde årsagerne til det, som er problematisk eller besværligt. Man går i dybden for at skabe klarhed og indsigt. Ofte vil det være nødvendigt at gå tilbage i livet og ’reparere gamle skader’ ved at få kontakt til følelser og oplevelser, som de var engang. Derefter arbejder jeg fremadrettet sammen med klienten, vi fokuserer på handlemuligheder og på at finde nye veje til løsninger på problemerne.

I traume- stressbehandling lader vi kroppen tale og arbejde sig ud af en overopspændt muskulatur. Jeg arbejder med TRE (Trauma and stress Releasing Exercises) metoden og kombinerer den ofte med samtaler.  

 

Konsultation efter aftale:
Overgade 14, 2.th.
5000 Odense C
tlf: 21 26 52 57
e-mail: colette@markus.dk

Velkomstbrev

Jeg er medlem af psykoterapeutforeningen og følger foreningens faglige krav og etiske regler. 


 

 

___________________

Stress- traumekurser

Introduktionskursus:

24. marts og 5. april 2017

 

Kursus for øvede

7. juni 2017

______________________


Colette Markus / Overgade 14, 2.th. / 5000 Odense C / tlf: 2126 5257 / e-mail: colette@markus.dk